Dovlecel scazut

Se curata dovlecelul se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o jumate de lingura de sare, se lasa sa stea cateva minute. Intre timp se caleste o ceap

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Dovlecel scazut

Ingrediente

  • Un dovlecel mare
  • o ceapa
  • 1 linguritza de boia dulce de ardei
  • 1 lingura de faina
  • 150 ml frisca lichida sau smantana
  • piper
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Se curata dovlecelul se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o jumate de lingura de sare, se lasa sa stea cateva minute.

Intre timp se caleste o ceapa

Se adauga dovelecelul, linguritza de boia dulce de ardei si lingura de faina.

Se amesteca bine si se stinge cu 150 ml frisca lichida sau smantana.

Se adauga piperul, patrunjelul verde, sarea si se lasa sa dea un clocot sa se desfaca faina.

Se poate servi ca si garnitura la fripturile de carne
Reteta Dovlecel scazut a fost propusa de Carmiris

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci