Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Ingrediente

  • 100 ml suc de rosii la conserva
  • 2 vinete mari
  • 2 roșii mari
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • 1 lingură de oregano uscat/ 2 frunze de oregano
  • 1 lingură de busuioc uscat / 2 frunze de busuioc
  • 100g brânză feta/mozzarella (opțional, pentru un plus de savoare)
  • patrunjel verde pentru servit

Mod de preparare

Se spala vinetele si rosii. Cu un cutit bine ascutit, se taie felii de vanata, egale, dar fara a le taia pana la capat, astfel incat sa puteti forma un evantai. Se taie si feliile de rosii egale.

Intr-o tava, se pune vanata si rosiile felii, intre fiecare felie de vanata ( vedeti poza), se stropesc cu putin ulei, se condimenteaza cu sare si piper, oregano/busuioc. Se acopera tava cu hartie de copt si se da la cuptor 15 min. Intre timp, se taie cubulete cele 2 rosii, se incinge o tigaie, se adauga putin ulei, se caleste cu tot cu coaja, un catel de usturoi zdrobit cu lama cutitului, se adauga rosiile si putina apa si se lasa sa fiarba cat sa se inmoaie, se adauga sare si piper, busuioc tocat marunt. Dupa 15 minute, se scoate vanata din cuptor, se toarna sucul de rosii si se dau la cuptor, pentru inca 10 min. Cu cateva minute inainte de a scoate din cuptor, se pune mozzarella rasa, atat cat sa se topeasca frumos. Inainte de servire, se pune verdeata tocata marunt. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Gutui cu carne de pui
1
Mancaruri cu carne

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Aluat dulce pentru placinta
3
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
4
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia