Fasole verde scazuta

Fasolea se curata, se spala, se taie in bucati de 2-3 cm, Se fierbe 1 l apa rece impreuna cu foaia de dafin, cu putina sare fierbem in ea fasolea pan

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g fasole verde
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura de frunze de patrunjel
  • 5 linguri de ulei
  • 50 g faina
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 dl smantana
  • 1-2 linguri de otet
  • 1 lingurita de zahar

Mod de preparare

Fasolea se curata, se spala, se taie in bucati de 2-3 cm,

Se fierbe 1 l apa rece impreuna cu foaia de dafin, cu putina sare fierbem in ea fasolea pana se inmoaie. Ceapa si usturoiul se curate si se toaca marunt. Frunzele de patrunjel se spala si se taie marunt. Uleiul se infierbanta si pudram in el zaharul. Adaugam ceapa, o calim, si adaugam usturoiul. Le calim impreuna pentru putin timp, tragem de pe foc, punem boia de ardei, patrunjelul si smantana. Amestecam uniform si adaugam la fasole.

Asezonam cu otet si zahar, dupa gust.

Se potriveste cu felii de carne de porc, pulpa de pui sau oua-oshiuri.
Iahnie de fasole

Supa groasa de fasole si ciolan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci