Pentru friganele cu mazare painea alba se curata de coaja si se taie felii. Mazarea proaspata se curata, se spala, se introduce in apa cu sare, se fierbe si se scurge.
Pentru friganele cu mazare painea alba se curata de coaja si se taie felii. Mazarea proaspata se curata, se spala, se introduce in apa cu sare, se fierbe si se scurge. Mararul verde se spala, se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat cu telul. Mazarea se inabusa in unt cu 50 ml apa, se adauga sare, zahar, jumatate din cantitatea de marar verde, continuandu-se fierberea. Feliile de paine se inmoaie in lapte, se storc putin, se trec prin ou cu sare si se prajesc in ulei infierbantat.
Friganelele cu mazare se servesc calzi, cu marar verde deasupra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii