Ghiveci de dovleac

Inabuse ceapa tocata in grasimea fierbinte. Ia-o de pe foc, adauga o lingura de boia dulce, ardeii curatati si taiati cubulete si dovleacul curatat si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g dovleac
  • 300 g ardei verzi
  • 200 g rosii
  • 150 g ceapa rosie
  • 50 g untura (ulei)
  • boia dulce
  • marar
  • usturoi
  • zahar
  • sare

Mod de preparare

Inabuse ceapa tocata in grasimea fierbinte. Ia-o de pe foc, adauga o lingura de boia dulce, ardeii curatati si taiati cubulete si dovleacul curatat si taiat cubulete, dupa care pune-l pe foc. Dupa 3-4 minute adauga rosiile curatate si feliate. Amesteca totul, presara putina sare si fierbe-l fara capac, pana lasa multa zeama. Dupa un timp scade intensitatea focului si inabuse-l pana legumele devin moi (insa ai grija sa un se arda). Cand e gata, adauga putin zahar, piseaza 1-2 catei de usturoi si adauga mararul (in jur de o legatura) tocat marunt.
Alte retete vegetariene recomandate

Legume la cuptor

Mancare de mazare

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci