Ghiveci de legume cu slanina

Se taie slanina cubulete si se prajeste intr-o tigaie pana devine crocanta. Se scoate slanina si se pune deoaparte. Se indeparteaza jumatate din uns

Timp pregatire
69 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 rosie mijlocie
  • 2 ardei mijlocii
  • 1 ardei verde iute (mai mic)
  • 3 felii de slanina (sa aibe si carne)
  • 500 gr branza afumata (de calitate)
  • 4 oua
  • un varf de cutit de chilli macinat si sare
  • 2 felii de paine
  • nu prea subtiri

Mod de preparare

Se taie slanina cubulete si se prajeste intr-o tigaie pana devine crocanta. Se scoate slanina si se pune deoaparte. Se indeparteaza jumatate din unsoarea ramasa in tigaie. Se taie ceapa, rosiile si ardeii dar nu prea marunt. Se sareaza ceapa si se pune in unsoarea ramasa din tigaie, dupa ce capata o culoare galbuie se adauga ardeii si chiliul macinat. Cand ardeii incep sa se coaca si sa lase zeama se adauga rosiile. Se amesteca ouale cu putina sare si cu jumatate din branza rasa. Cand ghiveciul pare a fi gata, se da pe flacara mare si se adauga ouale. Se lasa sa se prajeasca. Intre timp se prajesc felii de paine astfel incat miezul sa ramana moale. Cand oul este inca moale, dar in mare parte s-a prajit deja, se trage de pe foc si se adauga si restul de branza. Cu multa grija se trece pe o farfurie plata. Se decoreaza cu bucatile de slanina si rondelele de ardei verde (daca nu va place puteti renunta la ardei).
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci