Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Se fierbe soia in supa de legume, apoi se adauga praf de chili. Se taie marunt 2 catei de usturoi. Se curata prazul si se taie rondele groase, apoi se scurg boabele de fasole din conserve. Se prajesc bucatelele de soia in ulei incins, apoi se scot. In uleiul ramas se prajeste prazul si usturoiul cca 5 minute. Se toarna vinul si supa in care a fiert soia. Se adauga boabele de fasole si se lasa la fiert la foc mic cca 5 minute. Se sareaza si se pipereaza. Se decojesc feliile de paine si se marunteste miezul. Se toaca 1 catel de usturoi. Intr-o forma de sufleu sau o tava potrivita pentru cuptor, unsa cu ulei si frecata cu usturoi, se asaza amestecul de praz si fasole, se repartizeaza bucatele de soia si de paine. Se coace in cuptor cca 10 minute.
Daca nu tineti post, se poate presara deasupra, inainte sa puneti legumele la cuptor, cascaval ras sau mozzarella.
Ghiveciul de legume la cuptor se serveste cald.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii