Ghiveciul de orez cu legume este o mancare de vara usoara si acrisoara, perfecta pentru zilele calde.
Curatam si tocam legumele mai grob, le punem la rumenit (pîna ceapa devine transparenta) în ceva ulei.
Adaugam orezul, amestecam.
Mai lasam 2-3 minute pe foc lejer.
Saram, piperam, adaugam mararul.
Turnam apa fierbinte, cît sa cuprinda legumele si orezul.
Acoperim si lasam pe foc, pîna orezul este aproape fiert.
Adaugam bulionul de rosii (eu am avut un bulion de casa,facut de mama), amestecam si mai lasam la fiert la foc domol, pîna se leaga sosul cu orezul si legumele.
Servim ghiveciul de orez cu legume cald, dar este foarte bun si rece.
Reteta de ghiveci de orez cu legume a fost propusa de Maya pe forum culinar.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii