Ghiveciul de orez cu legume este o mancare de vara usoara si acrisoara, perfecta pentru zilele calde.
Curatam si tocam legumele mai grob, le punem la rumenit (pîna ceapa devine transparenta) în ceva ulei.
Adaugam orezul, amestecam.
Mai lasam 2-3 minute pe foc lejer.
Saram, piperam, adaugam mararul.
Turnam apa fierbinte, cît sa cuprinda legumele si orezul.
Acoperim si lasam pe foc, pîna orezul este aproape fiert.
Adaugam bulionul de rosii (eu am avut un bulion de casa,facut de mama), amestecam si mai lasam la fiert la foc domol, pîna se leaga sosul cu orezul si legumele.
Servim ghiveciul de orez cu legume cald, dar este foarte bun si rece.
Reteta de ghiveci de orez cu legume a fost propusa de Maya pe forum culinar.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii