Gulii umplute

Am luat gulioarele si le-am scobit cat mai adanc ca sa pot baga in ele cat mai multe, am taiat cele de mai sus cubulete iar morcovii si patrunjelu ron

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Gulii umplute

Ingrediente

  • 4 gulioare
  • 3 morcovi mititei
  • o rosioara
  • 2 bucati de ardei
  • 4 lingurite de orez
  • un patrunjel

Mod de preparare

Am luat gulioarele si le-am scobit cat mai adanc ca sa pot baga in ele cat mai multe, am taiat cele de mai sus cubulete iar morcovii si patrunjelu rondele, si le-am amestecat cu jumatate din ce am scos din gulioare, mixat cat mai bine sa iasa marunt.

Am chelit un catel de usturoi, mai mic nu foarte mare ca sa nu eclipseze aroma legumelor, l-am pisat bine si l-am pus printre legume si am sarat un pic mai mult compozitia.

Am pus in fiecare cate o lingurita de orez dupa care le-am umplut pana sus cu compozitie.

Le-am asezat frumos sa taifasuiasca impreuna intr-o yena, le-am pus peruca de marar si patrunjel, le-am creat conditiile unei saune adevarate ( adica apa pana aproape de gura) si le-am dat la cuptor pentru o ora la foc maricel, sa zicem 190C, si dupa le-am mai lasat 15 min descoperite sa se gratineze.


Se servesc cu smantana.

Pofta buna!

Reteta Gulii umplute a fost propusa de BIJU pe forum culinar.ro

Alte retete de gulii gasiti aici:

Mancare de gulii,

Gulii umplute cu orez,

Gulii cu smintina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc