Legume in aspic

Se dizolva gelatina in putina apa rece si se adauga vinul amestecat cu supa. Se toarna putina gelatina intr-un vas si se lasa la frigider, sa se intar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri gelatina granule
  • 7 cana de vin alb; sec
  • 1/2 cana supa de carne
  • 2 rosii
  • 2 oua
  • fierte tari
  • 100 g ciuperci
  • 3 ridichi
  • 1 castravete
  • 300 g mazare verde
  • 500 g fasole verde
  • 250 g maioneza picanta

Mod de preparare

Se dizolva gelatina in putina apa rece si se adauga vinul amestecat cu supa. Se toarna putina gelatina intr-un vas si se lasa la frigider, sa se intareasca.

Se decoreaza cu rondele de rosii si de oua fierte, cu castraveti si ciuperci. Printre legume, se pot aseza frunze de patrunjel. Se acopera totul cu un nou strat de gelatina si se lasa vasul in frigider, pana se incheaga gelatina. Se umple apoi vasul cu mazare fiarta in prealabil si cu fasole verde, fiarta in apa fara sare.

Gelatina ramasa se amesteca cu jumatate din cantitatea de , maioneza, preparata din 250 ml ulei, zeama de la o

jumatate de lamaie, 2 galbenusuri, sare si piper. Cand este gata, se adauga 2 linguri de marar si 1 legatura de patrunjel, tocat fin.

Se lasa vasul la rece timp de 3-4 ore, dupa care forma se

rastoarna pe un platou acoperit cu frunze de salata verde si se decoreaza cu ridichi rosii.

Maioneza ramasa se serveste separat, intr-o sosiera.
Alte retete cu legume

Placinta cu spanac

Mazare scazuta

Supa de spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori