Mahshi Kousa sau reteta libaneza de dovlecei umpluti este o reteta foarte gustoasa care se aseamana putin cu reteta noastra de dovlecei umpluti
Se taie cotorul dovleceilor si se scobesc inauntru cu unealta de mai sus, prin rotire, pana se scoate toata pulpa. Atentie mare sa nu se gaureasca peretii dovleceiilor! Se spala cu apa rece, si se scurg putin. Eu nu calesc nimic! Amestec carnea cu orezul spalat, rosia taiata cubulete, si ceapa taiata solzisori mici. Pun sare, piper , 3 linguri de ulei si 1 lingura de pasta de rosii. Amestec bine pana la omogenizare, apoi umplu dovleceii cu aceasta compozitie. Intr-o oala se pune 2 linguri de ulei, se aseaza dovleceii frumos, se toarna sucul de rosii sau pasta de rosii si apa cat sa-i acopere. Se fierb la foc mediu.
Se servesc cu iaurt.
Reteta Mahshi Kousa a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.ro
Alte retete cu dovlecei gasiti aici:
Dovlecei umpluti cu soia si orez,
Ciorba cu dovlecei(DE POST),
Dovlecei gratinati
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAlor mei le place mult supa de rosii insa mereu o pregateam mai simpla. De data aceasta am pus ceva mai multe legume,...
Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezanIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii