Mancarca de ceapa

Ceapa (200g) se taie felii groase de 2 mm si se prajeste in ulei fierbinte, se amesteca cu furculita sa se rumeneasca uniform. Pentru prajire, tigaia

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g de ceapa
  • ulei
  • faina

Mod de preparare

Ceapa (200g) se taie felii groase de 2 mm si se prajeste in ulei fierbinte, se amesteca cu furculita sa se rumeneasca uniform.

Pentru prajire, tigaia de placinte este cea mai recomandabila, deoarece face ceapa crocanta.

Atentie, sa nu se arda ca devine amara.

Cand incepe sa-si schimbe culoarea, se trece flacara pe economic, eliminand riscul arderii.

Cand este gata, se scoate imediat din ulei, deoarece se inmoaie.

Ceapa va fi si mai crocanta daca inainte de prajire se amesteca cu putina faina.

Se serveste calda. Gustul ei se evidentiaza cel mai bine cu mancarica de cartofi cu soia.

Se pastreaza in frigider.

Persoanele carnivore apreciaza cel mai mult dintre snitele, snitelul parizian sau vienez.

Carnivorii inraiti nici nu-si pot imagina ca in afara de carne si peste se mai poate frige si altceva.

Oferta insa este foarte larga, incepand de la cascaval si terminand cu cele mai diverse legume, si cele mai multe legume prajite intrec cu mult gustul carnurilor prajite.
Alte retete recomandate:

Tocanita vinete

Zacusca de fasole

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide