Se curata guliile, se spala si se razuiesc. Se presara cu 1 lingura de frunze de patrunjel, si se caleste intr-o 1 lingura de ulei timp de cateva minu
Se curata guliile, se spala si se razuiesc. Se presara cu 1 lingura de frunze de patrunjel, si se caleste intr-o 1 lingura de ulei timp de cateva minute. Se adauga apa si o lingurita de sare si se fierbe sub capac maxim 30 de minute, pana se inmoaie. Se face rantasul adaugand la 2 linguri de faina ulei pana devine omogen si se pune la foc potrivit pana face spume. Se lasa sa se raceasca si se adauga 1 dl de lapte amestecand permanent. Apoi se adauga la guliile fierte. Se lasa la fiert inca 5 minute, amestecand din cand in cand. Ingrosarea se poate face si amestecand 1 dl de lapte cu 2 linguri de faina, la fel ca si la Mancarea de mazare.
Alte retete recomandate
Ciorba radauteana
Dovlecei umpluti
Tocanita de pui
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePot sa va spun despre acest tort asa: crema amaruie de ciocolata, gem de caise dulce-acrisor, fulgi de migdale, din belsug si...
Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdaleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii