Mancare de mazare scazuta

Se curata 1,4 kg mazare si se spala. Se pune intr-un vas emailat si se adauga 1 lingura de ulei, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar brun si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 4 kg mazare
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de faina
  • frunze de patrunjel
  • 1 dl de smantana
  • 1
  • 5 dl de lapte

Mod de preparare

Se curata 1,4 kg mazare si se spala. Se pune intr-un vas emailat si se adauga 1 lingura de ulei, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar brun si se distuie cam 5 minute. Apoi se toarna apa pana acopera cantitatea de mazare si se fierbe sub capac maxim 15 minute, pana se inmoaie. Intre timp se prepara rantasul adaugand la 2 linguri de faina ulei pana acesta devine omogen. Se pune la foc mare si se prajeste pana face spume. Se adauga frunze de patrunjel taiate dupa care se ia de pe foc. Se lasa putin sa se raceasca si apoi se adauga 1 dl de smantana. Se amesteca pana devine omogen se adauga 1,5 dl de lapte rece, iar apoi se toarna in mancarea de mazare. Se fierbe amestecand permanent cam 5 minute. Ingosarea se poate realiza si prin amestecarea fainii cu smantana si laptele iar apoi se adauga in scazatura. In acest caz frunzele de patrunjel se adauga se adauga in timpul distuirii.

Iarna se poate prepara si din conserva de mazare. Cand se prepara din conserva nu este nevoie sa se distuie mazarea. Se toarna mazarea prefiarta intr-un vas emailat si se adauga apa. Se fierbe supa dupa care se adauga rantasul. Se adauga sare si zahar dupa gust. De asemenea se poate folosi ca si condiment frunze de patrunjel verzi sau congelate. Mancarea se poate prepara si din 70 dg mazare boabe congelata. Mazarea se pune la distuit asa congelata, iar apoi se adauga apa si se lasa la fiert cam 10 minute.
Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa