Mancare de mazare uscata

Cu o seara inainte, spalam bine intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame mazare uscata, curatata, jumatati, o punem intr-un vas emailat, apoi turnam pes

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 grame mazare uscata
  • curatata
  • 1 litru de apa
  • o ceapa mica
  • 2 catei usturoi si o lingurita cu varf de sare

Mod de preparare

Cu o seara inainte, spalam bine intr-o sita, sub jet de apa, 350 grame mazare uscata, curatata, jumatati, o punem intr-un vas emailat, apoi turnam peste ea, in functie de gradul de uscare, maximum un litru de apa (in cazul mazarii tinere de 1-2 luni, 900 ml). A doua zi adaugam o ceapa mica, 2 catei usturoi si o lingurita cu varf de sare, apoi fierbem sub capac, la foc mic, maximum 40 minute, pana cand se inmoaie de tot. Daca mazarea uscata, galbena sau verde, a tras prea multa apa, cand a stat la inmuiat, turnama atata apa in completare, incat sa o acopere, iar spuma care se formeaza, o strangem cu o sita de ceai. La sfarsit scoatem ceapa si facem rantasul
Alte mancaruri recomandate

Zacusca vinete

Ciorba radauteana

Ciorba de salata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc