Alegem urzicile si le spala. Apoi le tocam marunt si le punem intr-o cratita emailata impreuna cu o ceasca de apa calda si trei linguri de ulei. Se
Alegem urzicile si le spala. Apoi le tocam marunt si le
punem intr-o cratita emailata impreuna cu o ceasca de apa calda si trei linguri de ulei.
Se amesteca in cratita cu o lingura de lemn, pentru ca
urzicile sa se topeasca, adica sa nu ramina intregi. Se scad la foc mic dupa ce s-au inmuiat bine.
Se face un sos din putina faina si doua linguri de apa care se pune peste urzici ca sa le ingroase.
Se servesc calde sau reci, bine scazute, cu usturoi tocat adaugat la servit sau pus inainte cu cinci minute peste mincare si clocotit impreuna cu aceasta.
Alte retete cu mancare cu urzici recomandate
Orez cu urzici
Ciorba urzici
Salata de urzici
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii