Mancare de vinete cu mozzarella

Mancare de vinete cu mozzarella este o reteta delicioasa si foarte simpla de facut. Pentru aceasta reteta cu vinete aveti nevoie de 2 vinete, cascaval, mozzarella, parmezan, rosii, usturoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mancare de vinete cu mozzarella

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 160 gr cascaval
  • 160 gr mozzarella
  • 2 linguri de parmezan ras
  • ulei pentru calit vinetele
  • Pentru sos:
  • 2 cutii (aprox 900 gr) rosii cubulete
  • o capatana de usturoi
  • 3 linguri rase de busuioc uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Busuiocul e in totul preferintelor mele cand vine vorba de condimente si ierburi aromate, iar combinatia cu mozzarella si rosii nu cred ca ar putea da gres vreodata.

Am gasit o carte foarte draguta, un dictionar de  condimente, astfel ca m-am documentat putin si am descoperit tot felul de amanunte interesante despre busuioc. Astfel am aflat ca exista peste 60 de specii diferite de busuioc, cu diferite arome care se datoreaza uleiurilor esentiale pe care le contine. Exista busuioc thailandez, busuioc mexican, busuioc de lamaie, etc.

Se foloseste in salate, mancaruri de legume, sosuri si este nelipsit din bucataria italiena. La origini, cuvantul basil inseamna "regal" iar busuiocul avand o serie de utilitati medicinale (rol sedativ, calmeaza balonarile si durerile de stomac), era considerat in India o planta sfanta, folosita in cadrul ceremoniilor religioase. Se spune ca in acest context, Carol cel Mare a adus busuiocul in Europa, ca planta medicinala ce avea sa fie cultivata in gradinile de legume ale manastirilor.

Dar sa nu mai povestim prea mult si sa trecem la reteta.

Se pun rosiile din conserva intr-o oala mica, impreuna cu busuiocul, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust si se lasa la foc mic sa fiarba, amestecand din cand in cand.

Vinetele se spala si se taie cotoarele si le tai felii, pe lungime, de max. 1 cm grosime.Pui 2-3 lingurite de ulei la incins intr-o tigaie si calesti cate felii de vinete iti incap. Apoi pui iarasi 2-3 lingurite de ulei si prajesti urmatoarele felii si tot asa. Cate-un minu-doua, nu mult, doar sa se inmoaie feliile. Le scoti pe un servetel sa absoarba uleiul iar la final, dupa ce le-ai calit pe toate, le mai tamponezi si deasupra cu un servet de hartie.

Cascavalul si mozzarella le tai felii putin mai grosute decat pentru un sandwich. Intr-o tava de sufleu (ceramica sau yena) pui alternativ, o felie de vanata, una de cascaval, una de vanata, una de mozzarella. La final torni pe deasupra tot sosul si cu o lingura il asezi prin toate "cotloanele" vasului. Presari parmezanul ras si bagi la cuptorul preincalzit la 175 de grade, 40-45 de min. Pofta buna!


Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene cu mere calite
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise