Mancare marocana de linte

Mancare de post

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Mancare marocana de linte

Ingrediente

  • 250 gr linte rosie
  • 2 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 2 tije de telina apio
  • 1 ardei gras
  • 1 patarnac
  • 1 chilli rosu
  • 1 lingurita curcuma
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Sare
  • Patrunjel

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala si se usuca cu un servet absorbant.

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul de masline.

La fel se procedeaza si cu morcovul, pastarnacul, ardeiul si tijele de telina.

Dupa ce legumele s-au calit putin, se adauga sarea, boiaua afumata si curcuma.

Se spala lintea in mai multe ape ca sa se indeparteze impuritatile.

Se adauga lintea peste legumele calite impreuna cu 500 ml de apa sau supa de legume.

Se lasa la fiert circa 30 de minute.

La final se adauga patrunjel tocat marunt.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc