Mancare olteneasca de urzici

Se spala bine urzicile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara, pastrandu-se zeama rezultata. Apoi se toaca marunt sau se pasireaza. La pi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg urzici
  • 150 g branza de oaie
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura de faina
  • 10 g sare

Mod de preparare

Se spala bine urzicile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara, pastrandu-se zeama rezultata.

Apoi se toaca marunt sau se pasireaza.

La piureul de urzici se incorporeaza, putin cate putin, ulei si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Separat, se amesteca faina cu putina zeama in care au fiert urzicile amestecandu-se apoi cu piureul pregatit.

Se sareaza si se lasa din nou pe foc.

Se lasa sa fiarba, amestecand continuu.

Se adauga branza, maruntita cu furculita.

Se serveste fierbinte, cu mamaliga.

Urzicile pot fi preparate si fara branza, adaugandu-se putin mujdei de usturoi sau ceapa calita.
Pofta buna!

Alte retete de paste gasiti aici:

Ravioli cu urzici

Lasagna cu spanac,

Pasta cu gorgonzola si spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori