Se spala bine urzicile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara, pastrandu-se zeama rezultata. Apoi se toaca marunt sau se pasireaza. La pi
Se spala bine urzicile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara, pastrandu-se zeama rezultata.
Apoi se toaca marunt sau se pasireaza.
La piureul de urzici se incorporeaza, putin cate putin, ulei si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Separat, se amesteca faina cu putina zeama in care au fiert urzicile amestecandu-se apoi cu piureul pregatit.
Se sareaza si se lasa din nou pe foc.
Se lasa sa fiarba, amestecand continuu.
Se adauga branza, maruntita cu furculita.
Se serveste fierbinte, cu mamaliga.
Urzicile pot fi preparate si fara branza, adaugandu-se putin mujdei de usturoi sau ceapa calita.
Pofta buna!
Alte retete de paste gasiti aici:
Ravioli cu urzici
Lasagna cu spanac,
Pasta cu gorgonzola si spanac
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii