Mancare olteneasca de urzici

Se spala bine urzicile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara, pastrandu-se zeama rezultata. Apoi se toaca marunt sau se pasireaza. La pi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg urzici
  • 150 g branza de oaie
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura de faina
  • 10 g sare

Mod de preparare

Se spala bine urzicile si se fierb in apa clocotita cu sare. Se strecoara, pastrandu-se zeama rezultata.

Apoi se toaca marunt sau se pasireaza.

La piureul de urzici se incorporeaza, putin cate putin, ulei si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Separat, se amesteca faina cu putina zeama in care au fiert urzicile amestecandu-se apoi cu piureul pregatit.

Se sareaza si se lasa din nou pe foc.

Se lasa sa fiarba, amestecand continuu.

Se adauga branza, maruntita cu furculita.

Se serveste fierbinte, cu mamaliga.

Urzicile pot fi preparate si fara branza, adaugandu-se putin mujdei de usturoi sau ceapa calita.
Pofta buna!

Alte retete de paste gasiti aici:

Ravioli cu urzici

Lasagna cu spanac,

Pasta cu gorgonzola si spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci