Mancare scazuta de spanac

Pregatim un piure de spanac. Alegem spanacul proaspat, taiem coditele, il spalam foarte bine in mai multe ape, apoi il strecuram. Fierbem spanacul pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg spanac congelat sau
  • 2
  • 5 kg spanac proaspat
  • 50 g sare
  • 120 g untura
  • 5 g usturoi
  • 5 g piper zdrobit
  • 4 dl lspte
  • 5 g bicarbonat de sodiu
  • 1
  • 5 dl frisca
  • 100 g unt
  • se recomanda 2l de lichid (din zeama de oase)
  • Pentru zeama de oase:
  • 400 g oase de porc
  • 200 g morcovi
  • 200 g radacina de patrunjel
  • 200 g de tubercul de telina
  • se recomanda 4l de lichid (fiert pe jumatate):

Mod de preparare

Pregatim un piure de spanac. Alegem spanacul proaspat, taiem coditele, il spalam foarte bine in mai multe ape, apoi il strecuram. Fierbem spanacul pana se inmoaie, intr-o cratita mare, in apa clocotita si sarata, adaugand si bicarbonat de sodiu (pentru ca spanacul sa isi pastreze culoarea). Spanacul il strecuram, il clatim, apoi il maruntim cat este inca cald, dandu-l prin sita sau cu robotul de bucatarie.

Pisam usturoiul cu sare. Pregatim o prajeala deschisa la culoare, adaugam usturoiul, diluam cu lapte sau zeama de oase. Amestecam cu babatorul de spuma pana se uniformizeaza, pana obtinem un "sos” de densitate medie. Asezonam cu sare, piper zdrobit si il fierbem bine. La urma adaugam frisca.
Alte mancaruri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori