Mancarica de fasole-reteta de post

reteta pentru vreme de iarna

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Mancarica de fasole-reteta de post

Ingrediente

  • 1 kg.fasole gata fierte
  • 1 kg.bureti (opintici)
  • gata fierti
  • 4 cepe mari
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura rasa sare
  • ierburi aromate (rozmarin
  • oregano
  • maghiran)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri bulion de gogosari

Mod de preparare

De obicei cand fac rost de fasole uscata, o fierb si o pun in pungi la congelator, asa imi usurez munca si fac economie la energie.

Se toaca ceapa si se prajeste in ulei, cand este aramie, se adauga fasolea, buretii, ierburile aromate, sarea, o canuta cu apa, cam 300 ml. si se lasa sa fiarba la foc potrivit cam 15 minute, dupa care se adauga pasta de tomate si bulionul de gogosari; se mai lasa cam 5 minute la foc potrivit dupa care se opreste focul. Se serveste cu mamaliguta si cine doreste poate adauga si muraturi. Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci