Mazare cu friganele de paine cu oua

Pentru mazare cu friganele de paine cu oua mazarea se fierbe si cand este gata se scurge bine de apa, se opareste cu untul fierbinte si se presara verdeata.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mazare verde
  • 50 g unt
  • 5 dl ulei
  • 12 felii paine
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • verdeata tocata marunt

Mod de preparare

Pentru mazare cu friganele de paine cu oua mazarea se fierbe si cand este gata se scurge bine de apa, se opareste cu untul fierbinte si se presara verdeata. In timp ce fierbe mazarea, se prepara friganelele astfel: feliile de paine curatate de coaja se inmoaie in lapte, se trec prin ouale batute si se prajesc in uleiul incins.


Se servesc cu mazarea calda, de obicei cite doua friganele de persoana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc