Morcovi cu unt si smantana

Morcovii se taie cubulete si se pun la fiert, adaugand untul, zaharul, sare si 3-4 linguri de apa. Se lasa la fiert, intr-un vas acoperit, la foc mic.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g morcovi
  • 7 lingura de unt
  • 1 lingurita de zahar
  • 1/2 cana de smantana (dupa gust)
  • 1/2 lingurita de faina

Mod de preparare

Morcovii se taie cubulete si se pun la fiert, adaugand untul, zaharul, sare si 3-4 linguri de apa. Se lasa la fiert, intr-un vas acoperit, la foc mic.

Pe masura ce scade zeama, se completeaza cu 2-3 linguri de apa. Cand morcovii sunt fierti, se adauga smantana, amestecata cu faina.

Se mai lasa sa dea doua-trei clocote, dupa care preparatul se serveste cu crochete de gris.
Alte retete

Vinete coapte

Salata de vinete cu ardei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori