Musacaua cu dovleac turcesc este o reteta de toamna delicioasa si foarte consistenta. Musacaua este o mancare pe care o preparam predominant in anotimpul rece, iar in aceasta reteta cartofii si dovleacul se completeaza de minune.
Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Patisonl se curata de coaja si de seminte, apoi se taie in felii de 1 cm. Se sareaza si se pune deoparte. Rosiile si ceapa se taie rondele, ardeii grasi se taie felii. Jumatate din cantitatea de bacon se taie foarte marunt, iar celalta jumatate se taie fasii de 2 cm. Baconul taiat marunt se caleste in propria grasime, pana devine crocant, se amesteca apoi cu usturoiul zdrobit si cu smantana.
Faina, boiaua, 1 lingurita de sare, coaja de lamiae si o lingurita de piper se amesteca, apoi feliile de patison se rostogolesc prin acest amestec.
Pregatim o tava mare: chiar dedesubt asezam feliile de cartofi rostogolite prin restul de faina, boia si celelalte ingrediente, peste care stropim cu smantana condimentata, apoi acoperim cu rondele de rosii si felii de ardei. Peste ele punem feliile de patison trecute prin faina, una langa alta si continuam pana se termina ingredientele.
Deasupra se toarna restul de smantana si acoperim totul cu bucatile de bacon. Fara a acoperi, punem in cuptorul preincalzit si coacem 30 minute.
Musacaua de dovleac turcesc se serveste felii, calda
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii