1. Se toaca ceapa 2. Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu 3. Cand este galben-aurie se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca 4. Vinetele se cura
1. Se toaca ceapa
2. Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu
3. Cand este galben-aurie se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca
4. Vinetele se curata de coaja
5. Se taie vinetele in rondele groase cam de 7mm- 1cm
6. Se sareaza si se lasa asa aprox 20 de min pt a-si lasa zeama
7. Se scurg vinetele si se zvanta cu o hartie absorbanta...
8. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti (dar nu foarte tare, nu trebuie sa fie crocante), dupa care le scoatem si le lasam sa se scurga de ulei
9. Tocam patrunjelul marunt...
10. Radem cascavalul...
11. Intr-un castron amestecam carnea tocata, ceapa calita, patrunjelul tocat, condimentele si amestecam bine
12. Intr-un vas termoizolant, asezam un strat de rondele de vinete...
13. Urmatorul strat de rosii tocate
14. Al treilea strat- combinatia cu carne tocata(pe care am uitat sa-l mai fotografiez), peste carne, inca un strat de vinete...
15. Si terminam cu un strat de rosii
16. Punem staniol si dam musacaua la cuptor pt aprox 1 ora si jumatate(pt ca era prea inalta si tava prea plina, ca sa nu-mi curga prin cuptor eu am pus vasul cu musaca intr-o tava cu putina apa, avand grija cand apa s-a evaporat sa mai adaug), o scoatem, ii punem cascaval pe deasupra si o mai dam pt vreo 10 minute la cuptor...
17. Asa arata scoasa de la cuptor
18. Si aici o portie pt voi. Se serveste cu sos de rosii, smantana si...un vin bun.
Pofta buna!
Reteta Musaca de vinete a fost propusa de MC pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise Se stie ca sunt mare fan tortellini si ravioli . Despre chorizo ce sa va spun : l-am ridicat la gradul de ingredient...
Ravioli cu chorizo si mazare verdePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii