Musaca de vinete

1. Se toaca ceapa 2. Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu 3. Cand este galben-aurie se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca 4. Vinetele se cura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Musaca de vinete

Ingrediente

  • 4 vinete mari
  • 1 kg carne de porc tocata
  • 3 cepe(in poza sunt 4
  • dar numai 3 am folosit)
  • 4 cutii de rosii tocate in sos(diced tomatoes) /400 ml- merg si felii de rosii
  • ulei pt prajit ceapa si vinetele
  • cascaval (cred ca vreo 400gr)
  • o legatura de patrunjel proaspat
  • condimente(boia dulce si iute de ardei
  • piper
  • vegeta)
  • smantana pt servit
  • sos de rosii pt servit

Mod de preparare

1. Se toaca ceapa

2. Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu

3. Cand este galben-aurie se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca

4. Vinetele se curata de coaja

5. Se taie vinetele in rondele groase cam de 7mm- 1cm

6. Se sareaza si se lasa asa aprox 20 de min pt a-si lasa zeama

7. Se scurg vinetele si se zvanta cu o hartie absorbanta...

8. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti (dar nu foarte tare, nu trebuie sa fie crocante), dupa care le scoatem si le lasam sa se scurga de ulei

9. Tocam patrunjelul marunt...

10. Radem cascavalul...

11. Intr-un castron amestecam carnea tocata, ceapa calita, patrunjelul tocat, condimentele si amestecam bine

12. Intr-un vas termoizolant, asezam un strat de rondele de vinete...

13. Urmatorul strat de rosii tocate

14. Al treilea strat- combinatia cu carne tocata(pe care am uitat sa-l mai fotografiez), peste carne, inca un strat de vinete...

15. Si terminam cu un strat de rosii

16. Punem staniol si dam musacaua la cuptor pt aprox 1 ora si jumatate(pt ca era prea inalta si tava prea plina, ca sa nu-mi curga prin cuptor eu am pus vasul cu musaca intr-o tava cu putina apa, avand grija cand apa s-a evaporat sa mai adaug), o scoatem, ii punem cascaval pe deasupra si o mai dam pt vreo 10 minute la cuptor...

17. Asa arata scoasa de la cuptor

18. Si aici o portie pt voi. Se serveste cu sos de rosii, smantana si...un vin bun.


Pofta buna!

Reteta Musaca de vinete a fost propusa de MC pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu omleta
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
2
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
3
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Placinta cu pui si ciuperci brune
Bucataras.RO

Placinta cu pui si ciuperci brune

Tarte si placinte rumenite si iscusite O bunatate de placinta, cu un aluat usor de preparat, si-o umplutura grozava!

Placinta cu pui si ciuperci brune
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola