Se spala orezul, se pune la fiert cu 3 cani de apa, o lingura de ulei de masline si cu un praf de sare sau jumatate de lingurita de delikat si se lasa
Se spala orezul, se pune la fiert cu 3 cani de apa, o lingura de ulei de masline si cu un praf de sare sau jumatate de lingurita de delikat si se lasa sa fiarba circa 25de minute dupa ce a dat primul clocot, se amesteca din cand in cand ptr a nu se prinde de fund.
Intr-o tigaie inalta se pun 2 linguri de ulei de masline ptr gatit cu prazul taiat felii de 2cm, si se caleste un pic prazul, se poate adauga si jumatate de cana de apa pentru a o mancare mai dietetica, se adauga ciupercile si se fierb pana cand sunt bine patrunse.
Apoi orezul fiert se pune in tigaie peste ciupercile cu praz si se amesteca, se adaga dupa gust piper, busuioc, cimbrU.
Busuiocul poate fi uscat dar mult mai aromat este busuiocul proaspat, care poate alterna cu frunzele de patrunjel ptr un aspect placut.
Se serveste cald, pe farfurie se mai pot adauga cateva frunze de patrunjel proaspat ptr a da un aspect placut.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii