Se spala orezul, se pune la fiert cu 3 cani de apa, o lingura de ulei de masline si cu un praf de sare sau jumatate de lingurita de delikat si se lasa
Se spala orezul, se pune la fiert cu 3 cani de apa, o lingura de ulei de masline si cu un praf de sare sau jumatate de lingurita de delikat si se lasa sa fiarba circa 25de minute dupa ce a dat primul clocot, se amesteca din cand in cand ptr a nu se prinde de fund.
Intr-o tigaie inalta se pun 2 linguri de ulei de masline ptr gatit cu prazul taiat felii de 2cm, si se caleste un pic prazul, se poate adauga si jumatate de cana de apa pentru a o mancare mai dietetica, se adauga ciupercile si se fierb pana cand sunt bine patrunse.
Apoi orezul fiert se pune in tigaie peste ciupercile cu praz si se amesteca, se adaga dupa gust piper, busuioc, cimbrU.
Busuiocul poate fi uscat dar mult mai aromat este busuiocul proaspat, care poate alterna cu frunzele de patrunjel ptr un aspect placut.
Se serveste cald, pe farfurie se mai pot adauga cateva frunze de patrunjel proaspat ptr a da un aspect placut.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii