Se spala orezul, se pune la fiert cu 3 cani de apa, o lingura de ulei de masline si cu un praf de sare sau jumatate de lingurita de delikat si se lasa
Se spala orezul, se pune la fiert cu 3 cani de apa, o lingura de ulei de masline si cu un praf de sare sau jumatate de lingurita de delikat si se lasa sa fiarba circa 25de minute dupa ce a dat primul clocot, se amesteca din cand in cand ptr a nu se prinde de fund.
Intr-o tigaie inalta se pun 2 linguri de ulei de masline ptr gatit cu prazul taiat felii de 2cm, si se caleste un pic prazul, se poate adauga si jumatate de cana de apa pentru a o mancare mai dietetica, se adauga ciupercile si se fierb pana cand sunt bine patrunse.
Apoi orezul fiert se pune in tigaie peste ciupercile cu praz si se amesteca, se adaga dupa gust piper, busuioc, cimbrU.
Busuiocul poate fi uscat dar mult mai aromat este busuiocul proaspat, care poate alterna cu frunzele de patrunjel ptr un aspect placut.
Se serveste cald, pe farfurie se mai pot adauga cateva frunze de patrunjel proaspat ptr a da un aspect placut.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosuPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii