Orez cu ciuperci

Se spala orezul, se pune la fiert cu 3 cani de apa, o lingura de ulei de masline si cu un praf de sare sau jumatate de lingurita de delikat si se lasa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O cana de orez
  • o bucata de praz
  • 200 g ciuperci
  • 3 cani de apa
  • piper
  • sare
  • busuioc
  • cimbru
  • ulei de masline 3 linguri
  • jumatate de lingurita de delikat
  • cateva frunzulite de patrunjel

Mod de preparare

Se spala orezul, se pune la fiert cu 3 cani de apa, o lingura de ulei de masline si cu un praf de sare sau jumatate de lingurita de delikat si se lasa sa fiarba circa 25de minute dupa ce a dat primul clocot, se amesteca din cand in cand ptr a nu se prinde de fund.

Intr-o tigaie inalta se pun 2 linguri de ulei de masline ptr gatit cu prazul taiat felii de 2cm, si se caleste un pic prazul, se poate adauga si jumatate de cana de apa pentru a o mancare mai dietetica, se adauga ciupercile si se fierb pana cand sunt bine patrunse.

Apoi orezul fiert se pune in tigaie peste ciupercile cu praz si se amesteca, se adaga dupa gust piper, busuioc, cimbrU.

Busuiocul poate fi uscat dar mult mai aromat este busuiocul proaspat, care poate alterna cu frunzele de patrunjel ptr un aspect placut.
Se serveste cald, pe farfurie se mai pot adauga cateva frunze de patrunjel proaspat ptr a da un aspect placut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide