Se fierb ouale (cca 6 min. in apa clocotita), se toarna apa rece peste ele, se curata de coaja si se lasa deoparte. Sosul se prepara incalzind untul i
Se fierb ouale (cca 6 min. in apa clocotita), se toarna apa rece peste ele, se curata de coaja si se lasa deoparte. Sosul se prepara incalzind untul intr-o tigaie, adaugind faina si dupa 1-2 minute stingind cu lapte. Se fierbe in continuare amestecind ca sa nu se prinda, se sareaza, se pipereaza, se ia de pe foc si se incorporeaza galbenusul si o lingura de brinza rasa. Se spala frunzele de macris si se calesc putin in unt, se adauga spanacul curatat, spalat si tocat mare si se tine pe foc pina fierbe si scade bine, apoi se potriveste de sare, se pipereaza si se adauga 3 linguri de smintina. Se pune spanacul intr-o cratita unsa cu unt, deasupra se aseaza ouale, apasindu-le usor in spanac; se acopera cu sosul, se presara cu restul de brinza, se pune putin unt si se da la cuptor sa se rumeneasca.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii