Painici in tigaie

Painici in tigaie este o reteta simplape care o puteti face in mai putin de 30 de minute. Rezultatul seamana cu lipia libaneza sau cu yufka turceasca. Pentru aceasta reteta de paine aveti nevoie de faina, sare si ulei de masline.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Painici in tigaie

Ingrediente

  • * 2 cani faina
  • * 1/4 cana apa calda
  • * 1/2 lingurita sare
  • * ceapa verde
  • * ulei de masline

Mod de preparare

Faina se pune intr-un vas incapator si se amesteca cu sarea.Se face o groapa in mijloc si se adauga apa treptat pana se formeaza un aluat neted si elastic.Se framanta 5 min.Un vas se unge cu ulei si se pune bila de aluat.Se lasa sa se odihneasca 30 de min.

Ceapa se taie rondele.Aluatul se imparte in 5 bucati egale si se intinde o bucatica pe masa infainata,intr-un dreptunghi. Se unge cu ulei si se presara rondele de ceapa verde.Se ruleaza strans si se formeaza un melc,apoi melcul se intinde in forma rotunda si se pune intr-o tava de teflon incinsa si se coace pe ambele parti cate 3-4 minute. La fel se procedeaza si cu restul.


Se pot servi la orice fel de mancare sau se pot manca ca atare.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul Dianu Andreea
Alte retete de post recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi

Supa crema de conopida cu morcovi
Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci

Pui umplut cu struguri si nuci este o reteta de friptura de pui la cuptor absolut fabuloasa! Este o reteta potrivita pentru...

Pui umplut cu struguri si nuci
Cele mai apreciate rețete
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
1
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Minciunele sau scovergi
2
Gogosi

Minciunele sau scovergi

Minciunelele sau scovergile sunt dulciurile copilariei mele si imi place si acum ca din aluatul care ramane de la gogosile...

Minciunele sau scovergi
Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la Kuvings

Un suc plin de vitamine care raman intacte doar prin presarea la rece cu ajutorul storcatorului Kuvings!

Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la Kuvings
Macrou marinat la rece
4
Aperitive

Macrou marinat la rece

Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!

Macrou marinat la rece
Ciorba de gulii umplute
5
Ciorbe

Ciorba de gulii umplute

Se taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia...

Ciorba de gulii umplute
Parteneri
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
ReteteCulinare.RO

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia