Parmigiana de dovlecei

Din ulei, ceapa taiata marunt, usturoi, rosii si busuioc se face un sos rapid. Spalam si taiem felii  subtirele dovleceii curatati de coaja pe a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Parmigiana de dovlecei

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei (zucchine)
  • 4 mozzarelle light
  • total 400g
  • 100 g parmezan
  • 500g rosii cherry
  • un sfert de ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • mult busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • ulei extravirgin
  • jumatate de borcan de sos de rosii cu busuioc

Mod de preparare

Din ulei, ceapa taiata marunt, usturoi, rosii si busuioc se face un sos rapid. Spalam si taiem felii subtirele dovleceii curatati de coaja pe alocuri. Intr-o tava pentru cuptor pui ingredientele pentru parmigiana, incepand cu un strat de dovlecei, pe care i-am sarat putin, apoi am pus felii de mozzarela, sos de rosii, iar deasupra am ras parmezan. Se fac straturi in acest fel, pana se termina ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de sos de rosii cu parmezan ras. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru vreo 30 minute. Spre final indepartam folia de aluminiu si se mai pune cateva minute in cuptor,


Aceasta reteta a fost adaugata de Bolognese di Cluj pe forumul culinar.ro

Alte retete culinare recomandate


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc