Pasta de masline

Intr-un castron mai mare (sau in blender), mixam foarte bine maslinele fara samburi. Adaugam treptat uleiul si mixam usor. Daca se intareste prea tare

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Pasta de masline

Ingrediente

  • 500 g masline fara samburi
  • 150 g pesmet
  • 100 ml ulei de masline
  • 6-7 catei de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare (sau in blender), mixam foarte bine maslinele fara samburi. Adaugam treptat uleiul si mixam usor. Daca se intareste prea tare, mai adaugam putin ulei. Facem o crema de usturoi: usturoiul zdrobit il frecam cu sare si cu putin ulei, pana obtinem o pasta. Punem usturoiul peste masline si amestecam. Presaram pesmetul si mixam pana se incorporeaza. Se pastreaza la rece pana la servire.

Este foarte buna servita pe paine prajita. Sursa acestei retete este blogul retete-de-mancaruri

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc