Pasta de masline

Intr-un castron mai mare (sau in blender), mixam foarte bine maslinele fara samburi. Adaugam treptat uleiul si mixam usor. Daca se intareste prea tare

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Pasta de masline

Ingrediente

  • 500 g masline fara samburi
  • 150 g pesmet
  • 100 ml ulei de masline
  • 6-7 catei de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare (sau in blender), mixam foarte bine maslinele fara samburi. Adaugam treptat uleiul si mixam usor. Daca se intareste prea tare, mai adaugam putin ulei. Facem o crema de usturoi: usturoiul zdrobit il frecam cu sare si cu putin ulei, pana obtinem o pasta. Punem usturoiul peste masline si amestecam. Presaram pesmetul si mixam pana se incorporeaza. Se pastreaza la rece pana la servire.

Este foarte buna servita pe paine prajita. Sursa acestei retete este blogul retete-de-mancaruri

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori