Pilaf de ardei

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Se alege si se spala orezul, se scurge bine si se mesteca apoi cu ceapa calita. Intre timp, se t

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 5 ardei grasi
  • 1 cana orez
  • 3 rosii
  • 1 legatura mica de marar
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.

Se alege si se spala orezul, se scurge bine si se mesteca apoi cu ceapa calita.

Intre timp, se taie ardeii felii subtiri, se inabusa in putin ulei si se amesteca bine cu orezul.

Se aseaza deasupra rosiile decojite, taiate felii, si se presara cu marar tocat.

Se toarna doua cani de apa, se potriveste de sare si piper, dupa care se introduce cratita la cuptor, la foc potrivit, pana scade apa si fierbe orezul.
Pofta buna!

Alte retete culinate gasiti mai jos:

tocanita ardei

vinete cu ardei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci