Pentru piure de urzici cu ulei nu sunt bune decat urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii. Se aleg frunzele, se spala in mai multe ape.
Pentru piure de urzici cu ulei nu sunt bune decat urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii. Se aleg frunzele, se spala in mai multe ape. Nu se scurge apa din vasul in care se spala, ci se scot urzicile cu mana in alt vas cu apa, astfel incat tot nisipul si pamantul de pe ele sa ramana in fundul vasului. Se repeta aceasta operatie de cateva ori, pana cand urzicile raman foarte curate. Se fierb in apa clocotita cu sare, in vas descoperit.
Cand sunt gata, se scurg, se trec prin sita sau se toaca pe un fund de lemn. Se pun din nou la foc, se amesteca cu faina si cu 2 — 3linguri de zeama in care au fiert urzicile, si se bat bine pe masina pana ce se umfla.
Piureul de urzici cu ulei se serveste fierbinte, cu hrean ras, ceapa prajita in ulei si mamaliga.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii