Plachie de fasole

Curatati fasolea, spalati-o si puneti-o la inmuiat cateva ore in apa cu putin bicarbonat. Puneti-o la fiert. Schimbati apa de doua, trei ori. Cand bo

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg fasole
  • 2 pahare suc de rosii
  • 4 morcovi taiati rondele
  • 1 ceapa mare
  • 14 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • ± sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati fasolea, spalati-o si puneti-o la inmuiat cateva ore in apa cu putin bicarbonat.

Puneti-o la fiert.

Schimbati apa de doua, trei ori. Cand boabele sunt fierte, spalati-le bine in apa rece si lasati-le la scurs apoi.

Caliti in ulei ceapa si usturoiul pisat, pana cand incep sa se ingalbeneasca putin.

Adaugati boabele de fasole si dupa cateva minute sucul de rosii, morcovii, sare si piper.

Lasati la fiert, la foc mic, aproximativ o jumatate de ora. Este buna rece sau calda.
Alte retete recomandate:

Fasole batuta de post

Ciorba de legume cu zeama de varza

Salata de fasole boabe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci