Prazul umplut este o mancare delicioasa si gustoasa pe care o puteti pregati cu succes toamna, cand gasim praz proaspat din belsug.
1. Dupa ce curatati prazul de toate cele, taiati bucati de cca 10 cm pe care le goliti de "continut". Adica, ajutati de coada unei furculite (am folosit eu), impingeti in afara miezul prazului, in asa fel incat sa mai ramana doua foi (de ce doua? pentru ca la umplere si/sau fierbere se pot rupe si cautati umplutura prin toata oala). Bucatile de praz mai "incapatanate", pot fi bagate cateva minute in apa rece.
2. Miezul se toaca marunt si se pune deoparte. Am amestecat carnea cu oul, verdeata, sarea si pierul si gata! Atentie! NU puneti orez in umplutura pentru ca acesta se umfla.Cu acest amest su umple prazul.
3. Miezul prazului tocat se pune la calit, cu o ceasca de ulei. Dupa ce se inmoaie prazul, puneti bulionul, amestecati temeinic si lasati sa bolboroseasca un pic.
4. Adaugati si maslinele, completati cu apa cat sa poata fierbe nestingherite si lasati la foc mediu cca 10 min. Dupa ce au dat bine in clocot puneti un pic de vin si mai lasati sa fiarba.
5.Apoi puneti soldatii-n oala si lasati la fiert pana se inmoaie prazul (carnea se fierbe foarte repede). Spre sfarsit puneti verdeata tocata in oala aburinda, , pana ametiti de miros si aburii ce ies din oala.
Reteta Praz umplut a fost propusa de droopina pe forum culinar.ro
Pofta buna!
Si incalecai p-un praz,
Si-ncheiai povestea cu haz!
(text şî naraţîuni di Droopina)
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii