Este o reteta usoara, dar cu un gust fenomenal de bun, poate fi mancat ca mic dejun alaturi de un suc natural, ca si pranz, un luch sau de ce nu o cina usoara alaturi de o salata.
Ptr aluat: Punem faina pe masa de lucru, facem o gaura, presaram sarea, adaugam in centru oul crud si cele 2 linguri de apa si omogenizam totul rapid. Nu se insista ptr a nu activa glutenul. O impaturim in folie alimentara si o dam la frigider ptr 30min. Intre timp facem umplutura:
Se taie prazul bucatele sau fidea,il calim cele 3-4 linguri ulei de masline, adaugam morcovul ras, se amesteca bine, punem sarea si apoi stingem focul.
Se scoate aluatul din frigider, il intindem in forma circulara, apoi il transferam pe tava ptr tarta, apasam bine ca sa ia forma, intepam aluatul cu o furculita dinnloc in loc ptr a evita sa se umfle. Se adauga amestecul de legume, il intindem peste toata suprafata tartei. Se bat cele 2-3 linguri de smantana cu oul, se adauga si niste cascaval ras in el,amestecam , apoi turnam cu o lingura peste toata compozitia. La final se presara cascavalul ras si se baga la cuptorul preincalzit la 180grade pentru 25min sau pana cand este totul bine patruns.
*nu se adauga mult cascaval pe deasupra
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii