Quiche cu praz si morcov

Este o reteta usoara, dar cu un gust fenomenal de bun, poate fi mancat ca mic dejun alaturi de un suc natural, ca si pranz, un luch sau de ce nu o cina usoara alaturi de o salata.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Quiche cu praz si morcov

Ingrediente

  • Ptr o tava cu diametrul de 26
  • 1 ou
  • Aluat: tarta sarata
  • 250gr faina
  • sare
  • 1-2 lingura de apa rece
  • Umplutura:
  • 2 prazi
  • 3 morcovi medii
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 ou
  • Sare
  • Cascaval ras

Mod de preparare

Ptr aluat: Punem faina pe masa de lucru, facem o gaura, presaram sarea, adaugam in centru oul crud si cele 2 linguri de apa si omogenizam totul rapid. Nu se insista ptr a nu activa glutenul. O impaturim in folie alimentara si o dam la frigider ptr 30min. Intre timp facem umplutura:

Se taie prazul bucatele sau fidea,il calim cele 3-4 linguri ulei de masline, adaugam morcovul ras, se amesteca bine, punem sarea si apoi stingem focul.

Se scoate aluatul din frigider, il intindem in forma circulara, apoi il transferam pe tava ptr tarta, apasam bine ca sa ia forma, intepam aluatul cu o furculita dinnloc in loc ptr a evita sa se umfle. Se adauga amestecul de legume, il intindem peste toata suprafata tartei. Se bat cele 2-3 linguri de smantana cu oul, se adauga si niste cascaval ras in el,amestecam , apoi turnam cu o lingura peste toata compozitia. La final se presara cascavalul ras si se baga la cuptorul preincalzit la 180grade pentru 25min sau pana cand este totul bine patruns.

*nu se adauga mult cascaval pe deasupra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide