Ratatouille cu sos de rosii

Ratatouille cu sos de rosii este o reteta frantuzeasca clasica. Se aseamana cu o tocana de legume sau cu un ghiveci.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Ratatouille cu sos de rosii

Ingrediente

  • 2 vinete
  • un dovlecel
  • 6-7 rosii + rosii pt sos (vreo5-6)
  • 3 ardei verde
  • 2 ceapa mica
  • 4 catel de usturoi 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • cimbru

Mod de preparare

Ratatouille cu sos de rosii este o reteta frantuzeasca clasica. Se aseamana cu o tocana de legume sau cu un ghiveci.

Ceapa curatata si taiata fin se calesete in ulei. tot aici se pun si ardeii taiati marunt. Cand incep sa se rumeneasca se pune peste sosul de tomate si condimentele. Dupa ce a dat de cateva ori in clocot se toarna toata aceasta compozitie intr-un vas termorezistent.

Vinetele, rosiile si dovleceul se taie felii cat mai subtiri si rand pe rand se aseaza in tava. Stratur, straturi  - cat mai strans posibil, sub forma de evantai. Peste legumele din vas se toarna amestecul obtinut din usturoiul pisat,ulei, sare si cimbru.

Ratatouille se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.


Ratatouille se serveste ca fel principal sau se poate servi si ca garnitura.
Pentru aceasta reteta ar fi utila o tava Calve, 40 x 25 cm de la Kitchen shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci