Ratatouille cu sos de rosii este o reteta frantuzeasca clasica. Se aseamana cu o tocana de legume sau cu un ghiveci.
Ratatouille cu sos de rosii este o reteta frantuzeasca clasica. Se aseamana cu o tocana de legume sau cu un ghiveci.
Ceapa curatata si taiata fin se calesete in ulei. tot aici se pun si ardeii taiati marunt. Cand incep sa se rumeneasca se pune peste sosul de tomate si condimentele. Dupa ce a dat de cateva ori in clocot se toarna toata aceasta compozitie intr-un vas termorezistent.
Vinetele, rosiile si dovleceul se taie felii cat mai subtiri si rand pe rand se aseaza in tava. Stratur, straturi - cat mai strans posibil, sub forma de evantai. Peste legumele din vas se toarna amestecul obtinut din usturoiul pisat,ulei, sare si cimbru.
Ratatouille se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Ratatouille se serveste ca fel principal sau se poate servi si ca garnitura.
Pentru aceasta reteta ar fi utila o tava Calve, 40 x 25 cm de la Kitchen shop.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii