Ratatouille cu sos de rosii este o reteta frantuzeasca clasica. Se aseamana cu o tocana de legume sau cu un ghiveci.
Ratatouille cu sos de rosii este o reteta frantuzeasca clasica. Se aseamana cu o tocana de legume sau cu un ghiveci.
Ceapa curatata si taiata fin se calesete in ulei. tot aici se pun si ardeii taiati marunt. Cand incep sa se rumeneasca se pune peste sosul de tomate si condimentele. Dupa ce a dat de cateva ori in clocot se toarna toata aceasta compozitie intr-un vas termorezistent.
Vinetele, rosiile si dovleceul se taie felii cat mai subtiri si rand pe rand se aseaza in tava. Stratur, straturi - cat mai strans posibil, sub forma de evantai. Peste legumele din vas se toarna amestecul obtinut din usturoiul pisat,ulei, sare si cimbru.
Ratatouille se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Ratatouille se serveste ca fel principal sau se poate servi si ca garnitura.
Pentru aceasta reteta ar fi utila o tava Calve, 40 x 25 cm de la Kitchen shop.
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniPlacinta rulata cu mere este o reteta de prajitura foarte delicioasa. Pentru aceasta reatata aveti nevoie de 1 kg mere, 3-4...
Placinta rulata cu mereAm vazut reteta la Timea...a fost delicioasa,multumesc de reteta!
Papricas de porc cu galuste
Comentarii