Ratatouille pe grill

Reteta dietetica si delicioasa! De mult am asteptat sezonul cald, umplerea pietelor de legume proaspete si fructe. Ador sa gatesc cu ingrediente vegetale, pentru ca sunt pline de savoare si foarte sanatoase. Am ales sa fac un preparat simplu, dar extrem de aromat si suculent. Am folosit vinete, roșii, dovlecei, ardei gras galben, ardei capia roșu, ceapă roșie. Am făcut și un sos ușor din câteva fire de șofran, usturoi și 3-4 linguri de iaurt gras, a mers de minune cu legumele.

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa
Ratatouille pe grill

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia
  • 2 cepe rosii
  • 2 fire de Sofran
  • 70 ml Iaurt grecesc
  • sare
  • piper
  • 2 catei usturoi
  • 50 ml apa fierbinte

Mod de preparare

Am curățat legumele și le-am tăiat felii. Am încins grătarul și le-am fript la foc iute. Am ținut legumele cam 30 de secunde pe fiecare parte, astfel încât să nu se ardă, dar nici să rămână crude. Au iesit delicioase – cu textura numai buna pentru ratatoille.

Pentru sos, am combinat firele de șofran cu jumătate de ceașcă de apă fierbinte. Am lăsat la infuzat pentru 15 minute, apoi am adăugat 2 căței de usturoi zdrobiti, puțină sare și am amestecat bine. Apoi am strecurat amestecul și am adăugat peste iaurt. Am amestecat bine și m-am bucurat de un grătar ușor, aromat și sănătos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori