Reteta dietetica si delicioasa! De mult am asteptat sezonul cald, umplerea pietelor de legume proaspete si fructe. Ador sa gatesc cu ingrediente vegetale, pentru ca sunt pline de savoare si foarte sanatoase. Am ales sa fac un preparat simplu, dar extrem de aromat si suculent. Am folosit vinete, roșii, dovlecei, ardei gras galben, ardei capia roșu, ceapă roșie. Am făcut și un sos ușor din câteva fire de șofran, usturoi și 3-4 linguri de iaurt gras, a mers de minune cu legumele.
Am curățat legumele și le-am tăiat felii. Am încins grătarul și le-am fript la foc iute. Am ținut legumele cam 30 de secunde pe fiecare parte, astfel încât să nu se ardă, dar nici să rămână crude. Au iesit delicioase – cu textura numai buna pentru ratatoille.
Pentru sos, am combinat firele de șofran cu jumătate de ceașcă de apă fierbinte. Am lăsat la infuzat pentru 15 minute, apoi am adăugat 2 căței de usturoi zdrobiti, puțină sare și am amestecat bine. Apoi am strecurat amestecul și am adăugat peste iaurt. Am amestecat bine și m-am bucurat de un grătar ușor, aromat și sănătos.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryDaca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezeaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii