Dovleacul copt este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta de sezon aveti nevoie de un dovleac.
Azi mi-am adus aminte de o "bunatate" pe care ne-o facea bunica in serile de toamna tarzie. E o reteta simpla, rapida si de-li-cio-sa: dovleac copt sau cum se mai numeste in partile noastre ludau.
E o reteta de sezon usoara atat de preparat cat si pentru stomac si ieftina (eu am cumparat un dovleac mediu cu 6 lei). Parca inca nu sunt pregatita pentru mancarurile de iarna. Trecerea trebuie facuta usor, astfel ca azi va recomand aceasta reteta, perfecta si pentru zilele de post.
Pentru preparare, dovleacul se spala bine la exterior. Mai apoi se taie, se curate de partea atoasa cu samburi, se taie in felii groase de 2 degete si se pune in cuptorul incalzit.
Se lasa in cuptor pana devine moale si capata o culoare usor maronie.
Pofta mare!
Dovleacul copt se poate servi atat caldut cat si rece.
Aceasta reteta este trimisa de Ana pentru concursul media-content.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaEste un tort senzational de bun! De ce? Pentru ca e cu ciocolata .... :P iar iubitorii de ciocolata stiu despre ce vorbesc.
Desert tort cu crema de ciocolata si romGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii