Rissotto cu dovleac

Rissotto cu dovleac este delicios si foarte sanatos. Pentru acesta reteta de risotto folositi o cana dovleac taiat cuburi mici.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Rissotto cu dovleac

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 1 cana dovleac taiat cuburi mici
  • 1/2 cana vin alb
  • 3 cani apa sau supa de legume
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingura unt
  • 2 linguri parmezan ras.

Mod de preparare

Rissotto cu dovleac este delicios si foarte sanatos.  Ceapa tocata marunt se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga orezul si se soteaza 3-4 minute.
Se toarna vinul si se fierbe pana se evapora. Se pune dovleacul, se toarna supa fierbinte, se sareaza, pipereaza si se lasa sa fiarba pe foc mic, amestecand usor din cand in cand. La final se incorporeaza untul si parmezanul.


Rissotto cu dovleac se serveste cald.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori