Pentru rosii umplute cu orez si legume rosiile se spala, se taie partial capatul in asa fel incat sa ramana prins pe o portiune si li se scoate miezul.
Pentru rosii umplute cu orez si legume rosiile (de marime egala) se spala, se taie partial capatul (partea opusa coditei) in asa fel incat sa ramana prins pe o portiune si li se scoate miezul cu o lingurita. Orezul se alege de impuritati, se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 200 ml apa. Patrunjelul si mararul verde se curata, se taie marunt. Jumatate din cantitatea de ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa. Se adauga orez, 300 ml apa, jumatatea de cub MAGGI, sare, piper si 20 g zahar, amestecand continuu pentru a nu se lipi de vas. Dupa 5 minute de fierbere, se acopera vasul cu un capac si se introduce la cuptor cca 15 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel si marar verde. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile, care se aseaza intr-o tava. Separat se prepara un sos din ulei (150ml), morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, 200 g ceapa, pasta de tomate si sare. Dupa fierbere, sosul se paseaza si se adauga peste rosii. Se introduc 15 minute la cuptor.
Rosiile umplute cu orez si legume se servesc reci sau calde, cu patrunjel verde deasupra.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateO pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...
Pizza cu spanac si sos AlfredoTapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaUsor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanacVreti si voi un mic dejun sau chiar si o cina sanatoasa cu paine, oua si sunca si fara pic de ulei? Suna bine, nu-i asa? Cu...
Mic dejun cu Breville Panini MakerDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii