Se curata 700 g gulii fragede, se spala si se taie in felii de cca 1cm. Se pun intr-un vas emailat si se pun la fiert. Atentie, sa nu se inmoaie pr
Se curata 700 g gulii fragede, se spala si se taie in felii de cca 1cm.
Se pun intr-un vas emailat si se pun la fiert.
Atentie, sa nu se inmoaie prea tare, pentru ca se desfac . Se bat 3 oua intregi si se tavalesc feliile de gulii mai intai prin faina, apoi prin ouale batute si la urma prin pesmet.
(Si aici se lucreaza cu furculita la naparea oualor, altfel o mare cantitate de faina si de pesmet se lipeste de degete).
Dupa aceea, se rumenesc in ulei fierbinte, fara capac, pe amandoua partile.
Snitelul de gulii se sareaza, se serveste cald cu orez, rizibizi, cartofi pai sau cartofi cu patrunjel.
Alte preparate culinare recomandate
Ciorba vacuta
Cciorba cartofi
Ciorba varza
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaMinitarte colorate si gustoase !
Tarte cu spuma de mazareO supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjelEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaUn aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosuDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii