Sote de legume de vara este o mancare de legume cu broccoli delicioasa si foarte sanatoasa. Poate fi servita ca si garnitura sau ca atare ca fel principal.
Legumele se taie in bucati mai mari. Brocoli se desface buchetele si se pune in apa clocotita cu sare unde se tine cateva minute pana se inmoaie un pic, dar nu se fierbe. Se scoate si se pune morcovul taiat rondele cateva minute sa fiarba pana la jumatate. Intr-o tigaie wok se pune uleiul de masline si se incinge bine. Se prajeste dovlecelul taiat bucatele si se scoate. Se pune ardeiul taiat julien impreuna cu ciupercile feliute si cu cartofii taiati cubulete la foc iute la inceput, apoi se mai reduce un pic, pana se patrund binisor. Se adauga ceapa toccata si spre sfarsit bucatele de broccoli, morcovul si dovlecelul deja prajit.
Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se orneaza cu frunze de patrunjel.
Sote-ul de legume de vara se serveste cald ca atare sau ca si garnitura.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii