Sote de legume de vara

Sote de legume de vara este o mancare de legume cu broccoli delicioasa si foarte sanatoasa. Poate fi servita ca si garnitura sau ca atare ca fel principal.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa
Sote de legume de vara

Ingrediente

  • - 1 ardei rosu
  • - 1 ceapa mare
  • - cateva buchetele de brocoli
  • - 2 morcovi
  • - 200 g ciuperci aiate bucatele
  • - 1 dovlecel mic
  • - 500 g cartofi
  • - 300 ml ulei masline
  • - sare si piper

Mod de preparare

Legumele se taie in bucati mai mari. Brocoli se desface buchetele si se pune in apa clocotita cu sare unde se tine cateva minute pana se inmoaie un pic, dar nu se fierbe. Se scoate si se pune morcovul taiat rondele cateva minute sa fiarba pana la jumatate. Intr-o tigaie wok se pune uleiul de masline si se incinge bine. Se prajeste dovlecelul taiat bucatele si se scoate. Se pune ardeiul taiat julien impreuna cu ciupercile feliute si cu cartofii taiati cubulete la foc iute la inceput, apoi se mai reduce un pic, pana se patrund binisor. Se adauga ceapa toccata si spre sfarsit bucatele de broccoli, morcovul si dovlecelul deja prajit.

Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se orneaza cu frunze de patrunjel.


Sote-ul de legume de vara se serveste cald ca atare sau ca si garnitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori