Spanac cu usturoi si ochiuri

Pentru reteta de spanac cu usturoi si ochiuri spanacul se alege nu trebuie sa dobanditi tehnici culinare deosebite. Spanacul cu ochiuri este o mancare clasica, mereu delicioasa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Spanac cu usturoi si ochiuri

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 6 catei de usturoi
  • putin ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru spanac cu usturoi si ochiuri spanacul se alege, se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert intr-un litru de apa cu putina sare. Se lasa la fiert cam 10 minute, la foc mic, se strecoara si se toaca marunt.

Intr-o craticioara se pune putin ulei cu cei 6 catei de usturoi taiati marunt si se prejesc. Se adauga apoi faina pana se prajeste si ea putin. Se adauga spanacul tocat, apoi laptele si dregeti gustul cu sare si piper. Se fierb toate 15 minute.

Prajiti ouale ochiuri, cu putina sare si stropindu-le mereu deasupra cu uleiul din tigaie.

Pofta buna.


Serviti spanacul cu usturoi impreuna cu ochiurile si eventual cu paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci