Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg spanac de gradina, proaspat
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov marisor
  • 2 linguri bulion
  • 1 cana apa
  • ulei de masline
  • sare naturala
  • 2- 3 oua de tara, proaspete

Mod de preparare

Mai intai, spalam spanacul. Stiu, este o operatiune destul de migaloasa, dar eu prefer sa il spal frunza cu frunza. Lasam la scurs. Curatam usturoiul verde, ceapa si morcovul. Tocam ceapa si usturoiul, morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Incingem cateva linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare. Eu folosesc wok-ul. Punem legumele tocate in tigaie, un praf de sare si lasam un pic sa sfaraie. Tocam grosier spanacul scurs. Il adaugam in tigaie si amestecam cu legumele. Lasam 2-3 minute, cat sa se inmoaie. Adaugam bulionul diluat cu o cana de apa si lasam cateva minute. Pregatim o forma de copt termorezistenta, incingem cuptorul. Turnam spanacul in forma de copt, facem doua-trei locasuri si punem ouale. Presaram un praf de sare si dam la cuptor, la foc mediu spre iute, cam 10-15 minute, cat sa se coaca ouale si sa se formeze un sos scazut la spanac. Pregatim o mamaliguta, curatam si spalam niste ridichi sau usturoi verde si servim bunatate de mancare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori