Sparangel cu sos alb si sunca de curcan

Am avut sparanghel congelat,care l-am oparit scurt ca in reteta de aici Apoi l-am pensulat cu un ulei preparat de mine, adica aromat de mine: un ulei

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Sparangel cu sos alb si sunca de curcan

Ingrediente

  • sparanghel
  • sunca
  • ulei de masline
  • lapte
  • faina
  • unt
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • chilli

Mod de preparare

Am avut sparanghel congelat,care l-am oparit scurt ca in reteta de aici

Apoi l-am pensulat cu un ulei preparat de mine, adica aromat de mine: un ulei de masline, in care am incalzit citiva catei de usturoi cu coaja(intepati), rozmarin si chili uscati, intregi. Dupa ce incalzesc uleiul, il pun in sticla cu tot cu usturoi,chili si rosmarin in sticla,si-l folosesc la condimentat salate, peste, legume grilate..etc

Fac un sos,gen bechamel,doar ca-l aromez putin cu usturoi, si in loc de muskat pun piper,sare:

-pun un catel de usturoi crestat, impreuna cu putin unt si putin ulei de masline,la incins.

-cind incepe a se rumeni usor,adaug o lingurita de faina.

-sting cu lapte.Pun atit,cum imi place consistenta sosului.

-apoi il condimentez cu sare de mare,piper(de obicei pun alb)

-torn peste sparanghelul invelit in sunca.


Pofta buna!

Reteta Sparangel cu sos alb si sunca de curca a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu sparanghel gasiti aici:

Sparanghel nobiliar,

Salata cu sparanghel,

Ficat de vitel umplut si sparanghel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci