Reteta de sparanghel si mazare in unt cu lamaie este foarte rapida, totodata fiind o sursa importanta de vitamina C dar si un continut scazut de grasimi.
Reteta de sparanghel si mazare in unt cu lamaie este foarte rapida, totodata fiind o sursa importanta de vitamina C dar si un continut scazut de grasimi. Se poate consuma ca atare, cu crutoane din paine prajita, sau ca si garnitura la fripturi.
Se fierbe sparanghelul in apa cu sare timp de 6 minute, pana se inmoaie, dar isi pastreaza forma. Daca era putin pleostit atunci cand l-ati cumparat, acum culoarea lui ar trebui sa fie mai intensa. Se scurge dupa ce e fiert, dar lasam in cratita putina apa, unde il asezam din nou. Se pune din nou pe aragaz, la foc mic, adaugam untul si mazarea si amestecam incontinuu ca sa nu se prinda, pana e si mazarea fierbinte. Daca folositi mazare congelata, lasati pana e facuta. Cu 2 minute inainte sa fie gata garnitura de sparanghel si mazare, se stoarce sucul de la o jumatate de lamaie si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se serveste imediat!
SPentru a intensifica aroma minunata de lamaie, inainte de servire se poate razui deasupra coaja de la lamaie.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaToba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...
Toba de porcPentru sarlota cu fructe de sezon se amesteca iaurtul cu fructele, daca sunt mici raman intregi, daca sunt mari se taie in...
Sarlota cu fructe de sezonPunch cu soc si gin – ideal atunci cand dai o petrecere acasa si vrei sa iti intampini invitatii cu ceva bun de baut
Punch cu soc si ginSe topeste intr-o oala curata pe foc mic zahar cu apa. Se adauga romul, cognacul, iar cand e gata sa clocoteasca, laptele...
Punch cu lapteUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraInainte de Craciun, mi-a aratat cineva aceasta reteta pe un site unguresc, receptneked.hu, zicand ca vrea sa le incerce. Si...
Reteta de saratele cu cascavalIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii