Straturi de legume (musaca)

1. Se unge o tava cu ulei si se aseaza un strat de rondele de cartofi, apoi unul de rosii (puteti aseza in ce ordine vreti, parerea mea e ca e bine ca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Straturi de legume (musaca)

Ingrediente

  • 4 cartofi fierti in coaja
  • 3 rosii (eu am facut cu ele crude dar ar fi mai bine sa fie oparite si dezpielitate)
  • cateva rondele de dovlecel
  • o ceapa tocata marunt
  • un ardei gras tocat marunt sau fasii
  • cateva felii de kaizer
  • sunca
  • 6 oua
  • 3 linguri zdravene de smantana
  • 3 linguri de faina
  • cascaval (jumatate de rotita mica)
  • sare
  • piper
  • alte condimente dupa pofta inimii si a papilelor gustative

Mod de preparare

1. Se unge o tava cu ulei si se aseaza un strat de rondele de cartofi, apoi unul de rosii (puteti aseza in ce ordine vreti, parerea mea e ca e bine ca primul strat sa fie cel de cartofi ca sa poata fi scoasa cu usurinta din tava).

2. Urmeaza apoi feliutele de kaizer si dovleceii, eu i-am pus pe margine pentru ca nu isi tineau echilibrul peste kaizer.

3. 3 oua se fierb tare , se taie jumatati si se pun si ele in tava din loc in loc, adica atunci cand taiati sa fie cam jumatate de ou la fiecare portie.

4. Am pus apoi cubuletele de ardei si cascavalul ras.

5. Se baga la cuptor pana vedem ca se inmoaie/topeste cascavalul de deasupra.

6. Intre timp am batut celelalte 3 oua cu cele 3 linguri de smantana si cu faina, un praf de sare si putin piper, dupa ce s-a topit cascavalul am scos tava din cuptor, am turnat amestecul de ou cu smanatana si cu faina si am mai lasat la cuptor cam 35-40min, la inceput la foc mic, apoi mare ca sa se rumeneasca pe deasupra. Daca vreti sa se formeze deasupra un "capac" pufos, in amestecul de ou cu faina adaugati si niste apa minerala, la jumatate de pahat de apa adaugati suplimentar o lingura de faina.


Pofta buna!

Reteta Straturi de legume a fost propusa de adriana1980 pe forum culinar.ro

Alte retete de musaca gasiti aici:

Musaca de vinete si cartofi ,

Musaca de cartofi cu piept de pui ,

Musaca de cartofi .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu mere si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
2
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
3
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Parteneri
Supa crema de legume
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola