Tarta cu blat de sticksuri

Pentru concurs retete de primavara! O tarta crocanta, gustoasa, cu legume proaspete!

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Tarta cu blat de sticksuri

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g sticksuri,
  • un ou
  • 50 g unt
  • o lingura Smantana de frisca
  • Umplutura:
  • 1/2 broccoli,
  • un ardei rosu
  • 4 ciuperci,
  • 3 rosioare cherry
  • un praz mai mic (doar tija verde a prazului)
  • 100 g pastrama de pui afumata
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 oua,
  • 250 ml smantana
  • 100 g cascaval
  • o lingurita de ierburi aromate uscate (cimbru, rozmarin, patrunjel, piper)
  • sare

Mod de preparare

1. Se strivesc sticksurile cu un sucitor sau se dau la robot, pana devin fine ca pesmetul.

Se pune acest pesmet intr-un castron si se amesteca cu untul topit amestecat cu smantana si oul, pana devine o pasta omogena care se pune pe planseta,se acopera cu o folie de plastic si se intinde cu sucitorul in foaie rotunda, groasa de cca 4-5 mm apoi se imbraca o forma de tarta unsa cu un pic de ulei de masline.


2. Se desface broccoli in bucatele si se oparesc in apa clocotita cu sare cateva minute. Se clatesc cu apa rece si se pun la scurs.


3. Se caleste tija verde de praz taiata rondele cu cateva rondele de ardei rosu si 2-3 bucati de ciuperci.

Se calesc un pic pe ambele parti apoi se scot pe o farfurie si se opresc pentru decor.In uleiul incins ramas se calesc ciupercile feliate, rosioarele si ardeii taiati bucatele, pieptul de pui taiat cubulete si buchetelele de broccoli. Se sareaza si se condimenteaza, dupa gust.

Se da tigaia la o parte, se lasa sa se raceasca un pic apoi se adauga peste umplutura caliata, oule batute bine cu smantana.

Se toarna pesrte blatul de tarta, se da la cuptorul preincalzit cca 20 de minute apoi se scoate, se rade cascavalul deasupra, se decoreaza cu legumele oprite apoi se mai da la cuptor cca 5 minute, pentru gratinare.

Se portioneaza dupa ce s-a racit un pic

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide