Pentru tarta cu legume si vin alb se incinge cuptorul. Se intinde 2/3 din aluat intr-o tava de tarta (diametrul de 23 cm) tapetata cu faina. Restul de aluat se pune la rece.
Pentru tarta cu legume si vin alb se incinge cuptorul. Se intinde 2/3 din aluat intr-o tava de tarta (diametrul de 23 cm) tapetata cu faina. Restul de aluat se pune la rece. Se inteapa aluatul din tava cu o furculita si se tine la rece 20 minute. Se topeste untul, se adauga faine, amestecand la foc mic timp de 1 minut. Se ia de pe foc si se incorporeaza vinul si zeama de legume. Se tine la foc mic pana se ingroasa. Se adauga galbenusurile, se lasa deoparte. Se caleste ceapa, usturoiul si prazul on uleiul incins 4-5 minute. Se adauga mazarea si rosiile. Se incorporeaza jumatate din sos. Se asezoneaza si se toarna in tava de tarta. Se taie aluatul ramas in fasii de 12 mm. Se aseaza fasiile in forma de zabrele deasupra tarti, presand marginile pentru a se lipi. Se ung cu lapte. Se coace la cuptor 30-35 minute, pana se rumeneste. Se toarna sosul ramas intr-o tigaie si se incalzeste usor. Se adauga frisca lichida si 2/3 din arpagic. Restul de arpagic se presara peste tarta.
Tarta cu legume si vin alb se serveste cu salata verde si sos.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii