Pentru tarta cu legume si vin alb se incinge cuptorul. Se intinde 2/3 din aluat intr-o tava de tarta (diametrul de 23 cm) tapetata cu faina. Restul de aluat se pune la rece.
Pentru tarta cu legume si vin alb se incinge cuptorul. Se intinde 2/3 din aluat intr-o tava de tarta (diametrul de 23 cm) tapetata cu faina. Restul de aluat se pune la rece. Se inteapa aluatul din tava cu o furculita si se tine la rece 20 minute. Se topeste untul, se adauga faine, amestecand la foc mic timp de 1 minut. Se ia de pe foc si se incorporeaza vinul si zeama de legume. Se tine la foc mic pana se ingroasa. Se adauga galbenusurile, se lasa deoparte. Se caleste ceapa, usturoiul si prazul on uleiul incins 4-5 minute. Se adauga mazarea si rosiile. Se incorporeaza jumatate din sos. Se asezoneaza si se toarna in tava de tarta. Se taie aluatul ramas in fasii de 12 mm. Se aseaza fasiile in forma de zabrele deasupra tarti, presand marginile pentru a se lipi. Se ung cu lapte. Se coace la cuptor 30-35 minute, pana se rumeneste. Se toarna sosul ramas intr-o tigaie si se incalzeste usor. Se adauga frisca lichida si 2/3 din arpagic. Restul de arpagic se presara peste tarta.
Tarta cu legume si vin alb se serveste cu salata verde si sos.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii