Tarta de vara

1. Vinetele se taie cubulete, se "stropesc" un pic cu sare si se dau la o parte. 2. Intre timp tocam ceapa marunt, rosiile si dovleceii cubulete. 3.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tarta de vara

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 4 dovlecei mijlocii (eu am pus 5 ca erau cam micuti)
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • 6 oua
  • 1/2 cana parmezan
  • 1/3 cana cascaval ras (eu l-am facut rondele subtiri)
  • 1/3 cana pesmet
  • 2 linguri chives
  • 1/3 cana ulei masline
  • 1/4 cana lapte

Mod de preparare

1. Vinetele se taie cubulete, se "stropesc" un pic cu sare si se dau la o parte.

2. Intre timp tocam ceapa marunt, rosiile si dovleceii cubulete.

3. Vinetele se trec pe sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.

4. Intr-o tigaie mai mare se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se caleste timp de 2-3 minute

5. Se adauga apoi dovleceii, vinetele si rosiile. se lasa la fiert 20 minute.

6. Intr-un bol se mixeaza laptele+oua+ parmesan+pesmet+chives.

7. Amestecul se toarna peste legume si apoi intr-o tava/vas. Se orneaza cu cascaval.

8. Se incalzeste cuptorul la 200C si se coace timp se 30 minute.
Pofta buna!

Reteta Tarta de vara a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
1
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Steluțe sărate a la Timea
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola